Bývanie v kontakte s vodou rezidenčný projekt Dubičný potok – SKOLAUDOVANÉ

11. júla 2024
default

Premenu takmer nevyužívaného brownfieldu medzi ľavým brehom Vráteckého potoka (v niektorých mapách označovaného ako Dubičný potok) a Vrbenskou ulicou, ktorú realizuje developer STY-X, sa stáva skutočnosťou.

Prvá etapa projektu Dubičný potok v Českých Budějoviciach je čerstvo skolaudovaná a pripravená ponúknuť svojim novým obyvateľom skutočný domov. Zelené átrium s kvitnúcou lúkou, trvalkami, trávami a  stromami uprostred bytových domov je oázou pre oči aj dušu. Obyvatelia 229 nových bytov majú k dispozícii priamo pri svojom bývaní detské ihriská, workout zónu pre dospelých aj pre seniorov, komunitný gril,  a aj petangové ihrisko. K dispozícii bude aj vnútorný komunitný priestor so zameraním na fitness a pohyb.

V týchto dňoch sa ako súčasť 1.etapy projektu finalizujú aj práce na revitalizácii vodnej plochy – prírodná zóna Dubičný potok, ktorá je významným a rozľahlým prvkom celého projektu. Okrem príjemných zákutí na oddych a relax ponúka náučný chodník, detské ihriská, workoutovú zónu pri vode a prechádzku drevenou lávkou takmer nad vodnou hladinou. Prírodná zóna aj vďaka citlivej revitalizácii a najmä tým, že je priamo súčasťou projektu prináša do Českých Budějovíc novú kvalitu bývania.

Bývanie v skolaudovanej prvej etape projektu Dubičný potok spríjemní život aj podzemným parkoviskom, ktoré je k dispozícii pre všetky byty, čo umožní pohodlný príchod domov suchou nohou bez ohľadu na vrtochy počasia. Kryté parkovisko pre bicykle, miestnosť pre umývanie psov a bicyklov, ktorej súčasťou je aj servisný stojan pre rýchlu opravu, či úpravu bicyklov je tiež nezanedbateľným bonusom. Výbornú dostupnosť projektu a spojenie s ďalšími časťami mesta zabezpečuje aj autobusová doprava. Zastávka MHD sa nachádza priamo pred bytovými domami.